"Alltid på konsumentens sida"

Görans fläskkarré 0

Publicerad den 2017-09-17 i med taggarna , , , , , ,

Polisen Göran, som var vår granne på Starrgränd i Sollentuna, serverade gärna denna goda och lättlagade rätt. Tänk, att något så enkelt kan bli så otroligt gott!
Om du inte är så förtjust i hetta är det bara att utesluta chilifrukten. Rätten får mycket smak ändå av paprika och tomat. Originalreceptet kommer från Kockarnas kokbok, och jag minns inte det korrekta receptnamnet, men hos oss har rätten alltid gått under namnet ‘Görans’ eller ‘polisens’.
Serverar du ris eller potatis till hamnar receptet på GI röd.

 

4 personer
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • olja att steka i
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ krm malen vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 gula lökar
  • Till servering:
  • 3 dl gräddfil
  • finhackad, rå lök
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Ansa och hacka paprika och tomat. Skär chilifrukten på längden, skrapa bort kärnorna och finhacka fruktköttet.
  2. Skala lökarna och skiva den ena och finhacka den andra till servering.
  3. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det ordentligt på båda sidor. Stek skivorna inte mer än halvfärdiga.
  4. Låt köttet svalna lite och skär sedan i 1 cm breda strimlor.
  5. Stek den skivade löken gyllenbrun och låt paprika, tomat och chili fräsa med en stund.
  6. Blanda ner köttstrimlorna och låt dem steka färdigt tillsammans med grönsakerna. Servera med finhackad lök och gräddfil i separata skålar.

fläskkarre bit skärbrädafläskkarre skivor stektgörans fläskkarre making strimlor skärbrädagörans fläskkarre making strimlor stekpannastrimlad gul lök stektpaprika röd gulGörans fläskkarre pannaGörans fläskkarre tallrik

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se