"Alltid på konsumentens sida"

Griljerad julspecial 0

Publicerad den 2017-12-18 i med taggarna , , ,

För veggoätarna på julbordet. Griljera en Quorn julspecial och servera den med grönkål och senap.

4 personer
  • 1 Quorn Julspecial
  • Griljering:
  • ¾ dl honungssenap
  • 1 liten äggula
  • ½ dl ströbröd eller panko (japanskt ströbröd)
  • Till servering:
  • grönkål
  • senap

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Ställ in en ugnssäker form och låt den också bli varm. Ta ut julspecialen från frysen. Låt höljet och metallförslutningarna vara kvar, men stick hål i höljet på några ställen.
  2. Lägg julspecialen i den varma formen och ställ in den i ugnen. Baka den i 60 minuter. (55 minuter i varmluft.) Ta sedan ut julspecialen och låt den vila en stund innan du skär bort metallförslutningarna och tar av höljet.
  3. Griljering: Blanda samman senap och äggula. Pensla blandningen på julspecialen och strö över ströbrödet. Klappa in det försiktigt.
  4. Ställ tillbaka julspecialen i ugnen 5-10 minuter och låt griljeringen få vacker, gyllene färg.
  5. Skär upp i skivor före servering och garnera med grönkål. Servera med senap.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se