"Alltid på konsumentens sida"

Grillad bruschetta 0

Publicerad den 2012-08-16 i med taggarna , , , , ,

En klassisk italiensk förrätt eller bufférätt. En skiva grillat lantbröd med tomatsallad och olivolja blir en fin inledning till en måltid. Förbered tomathacket, men grilla brödet strax före servering. Receptet kan med fördel dubbleras, som på bilden.
Servera grillad bruschetta med rejäla bestick. Det kan vara svårt att skära i grillat bröd.

4 personer
  • 4 skivor vitt lantbröd
  • 2 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • ½ kruka färsk persilja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 rödlök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Till servering:
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Lägg fram tomaterna i god tid så att de hinner bli rumsvarma. Skär tomaterna i tärningar. Hacka persiljan och basilikan. Skala och hacka rödlöken.
  2. Lägg över tomat, persilja, basilika och lök i en skål. Krydda tomatblandningen med salt och peppar.
  3. Dela vitlöksklyftorna. Droppa olivolja på båda sidor av brödskivorna. Grilla brödet över het grillglöd, ta av och låt dem svalna lite. Gnid in brödet med vitlök.
  4. Servering: Lägg upp tomatsalladen på brödet. Strö över flingsalt, mal över svartpeppar och droppa över olivolja. Servera genast.

Tips
Variera bruschettan med att byta ut hälften av tomatsalladen mot tärnad mozzarella, tärnad paprika eller smörfräst svamp. Byt ut basilikan mot kapris eller färsk salvia.

Resursklok kommentar

Använd svenska tomater när de har säsong (april till november). Färska svenska örter finns att tillgå året runt tack vare odling i växthus.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se