"Alltid på konsumentens sida"

Grillad grillost 0

Publicerad den 2018-07-10 i med taggarna ,

Grillost från svensk ostproduktion är inte det billigaste du kan hitta, men de produkter jag har provat (Stekarn grillost från Vallentuna, Stek- och grillost från Brostorpsost och Löpeld grillost från Svedjanost) har fina grillegenskaper och god smak. På bilderna Löpeld från Svedjanost.

4 personer som tillbehör
  • 250 g grillost
  • 2 tsk neutralraposlja
  • 2 msk siktat dinkelmjöl eller sojamjöl

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Förbered grillen, eller passa på att grilla grillost på eftervärmen när du ändå har grillat något annat.
  2. Skär osten först i knappt en cm tjocka skivor och därefter i mindre bitar. Pensla grillosten med ett tunt lager rapsolja och sikta över vetemjöl eller sojamjöl i ett ytterst tunt lager.
  3. Grillost ska grillas på låg temperatur eller långt från glöden. Om skivorna är en knapp centimeter tjocka räcker det att grilla 30 sekunder innan du vänder och grillar andra sidan lika länge. Servera genast.

Tips
Självklart kan du även grilla i grillpanna. Följ receptet ovan och grilla på hög värme under kort tid.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se