"Alltid på konsumentens sida"

Grillad grön sparris 0

Publicerad den 2014-05-15 i med taggarna , ,

När den första sparrisen kommer på våren eller försommaren är det gott att grilla de spröda stjälkarna. Oftast behöver du inte förvälla sparrisen före grillning, i varje fall inte i början av säsongen. Beräkna ½ bunt sparris per person som tillbehör till grillat kött.

4 personer
  • 2 buntar sparris
  • 2 tsk olivolja
  • Till servering:
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk riven eller flagad parmesan
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Ansa sparrisen och skär bort den torra delen längst ner. Skölj noga.
  2. Vänd sparrisstjälkarna i olivolja. Grilla sparrisarna ca 1 minut per sida.
  3. Lägg upp på serveringsfat och krydda med salt och svartpeppar direkt ur kvarn. Strö över parmesan och servera genast.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se