"Alltid på konsumentens sida"

Grillad snabbgravad lax 0

Publicerad den 2015-06-17 i med taggarna ,

Det här är inte någon gravning i egentlig mening, så laxen ska inte ätas utan tillagning först.

4 personer
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 knippa dill
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 2 krm grovkrossad vitpeppar
  • 1 citron

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Dillkräm


  1. Grovhacka dillen, även stjälkarna.
  2. Gnid in laxen med salt, socker och peppar. Strö över dillen. Lägg den med skinnsidan upp i en form med kanter ca 1 timme.
  3. Dela citronen och gnid in grillgallret med den.
  4. Skär laxen i portionsbitar och lägg den på grillen med skinnsidan ner.
  5. Grilla fisken tills skinnet börjar lossna. Vänd då och grilla klart på andra sidan.

snabbgravad lax gravning 1snabbgravad lax gravning 2snabbgravad lax i halsterdillkräm

Receptet är skapat av - gunillablixt.se