"Alltid på konsumentens sida"

Grillade grönsaker 0

Publicerad den 2015-05-26 i med taggarna

Nästan alla grönsaker passar fint att grilla. Krispiga grönsaker som zucchini, paprika och blomkål är toppen att grilla tillsammans, eftersom de har nästan samma grilltid. Andra bra grönsaker att grilla är sparris eller fänkål.

4 personer
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 paprikor
  • 1 zucchini

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Ta vara på överblivna grillade grönsaker genom att marinera dem.
»Grillade marinerade grönsaker

 


  1. Ansa alla grönsakerna. När du har en fin, grå glödbädd är det dags att börja grilla.
  2. Lägg grönsakerna direkt på gallret. Olja behövs inte. Grilla tills grönsakerna börjar mjukna men fortfarande har kvar sin spänst. Vänd några gånger.
  3. Lägg upp grönsakerna och servera dem som tillbehör.

grillad grön sparris 1

x grillade marinerade grönsaker grillad zucchiniflintastek grönsaker på grillgaller

Resursklok kommentar

Blev det grillade grönsaker över? Varva dem med hackade färska örter och vinägrett i en burk med lock. Jättegott tillbehör som de är dagen därpå, eller för att förstärka en grönsallad.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se