"Alltid på konsumentens sida"

Grillade knippen med sparris och rötter 0

Publicerad den 2017-06-09 i , , med taggarna , , , ,

De här trevliga knippena blev jag serverad på ett grillmingel i Göteborg, anordnat av restaurang Jernbruket. Ett perfekt tillbehör när du grillar olika huvudkomponenter som kyckling, fläskkarré, biff eller korv. Gott också att servera som förrätt med till exempel kryddsmör. Självklart har Jernbruket ett eget recept, så det här är min version.

12 knippen
  • 4 vita morötter
  • 12 persiljerötter
  • 12 gröna sparrisar
  • 12 vita sparrisar
  • 1 tsk salt
  • Arr pensla med:
  • neutral rapsolja
  • Du behöver också:
  • bindgarn

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skala morötterna och persiljerötterna. Skär morötterna på längden i 3 delar var. Ansa sparrisarna och skär bort änden om den är torr.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka morötterna något mjukare. Ta upp dem och koka persiljerötterna en kort stund. Koka till sist den gröna och den vita sparrisen var för sig. De ska vara kokta, men fortfarande ha kvar sin krispighet.
  3. Gör små knippen med en grön sparris, en vit sparris, en vit morot och en persiljerot i varje, och knyt om med bindgarnet. Så här långt kan knippena förberedas.
  4. När du har grillat det du ska servera som huvudkomponent är det dags att grilla knippena. Pensla knippena lätt med olja och grilla dem till fin färg. Strö salt över före servering.

vit sparris skärbrädepersiljerotmorötter färgergrön sparris skärbräde

Resursklok kommentar

Blev det grillade knippen över? Lägg dem i olivolja och vitvinsvinäger och kyl. Jättegott även som kallt tillbehör en annan dag.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se