"Alltid på konsumentens sida"

Grillade marinerade grönsaker 0

Publicerad den 2015-05-26 i med taggarna , ,

Om du ändå gör grillade grönsaker till grillmiddagen, grilla dubbelt upp! Då har du en omgång grillade grönsaker att marinera och servera en annan dag. Planned overs, som jag säger.

4 personer
  • ½-1 liter grillade grönsaker
  • ½ tsk torkad timjan eller 1 msk finhackade färska örter
  • Dressing:
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl rapsolja
  • ½ krm malen svartpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Börja med dressingen. Blanda samman vinäger och salt. Vispa ner först senapen.
  2. Vispa sedan ner oljan droppvis och slutligen i en fin stråle. Krydda med peppar.
  3. Varva grönsakerna, örterna och dressingen i en burk med lock. Låt stå över natten.

Tips
Om du har grillat citron, ersätt vinägern i dressingen med grillad citronsaft.

grillade grönsakergrillade citronhalvorgrillad zucchiniinlagd grillad zucchini olivolja

Resursklok kommentar

Gör marinerade grillade grönsaker på rester från grillmiddagen.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se