"Alltid på konsumentens sida"

Grillat: Spett med rostas och fläskfilé 0

Det sägs att man inte ska trä grönsaker och kött på samma spett, eftersom köttet har så mycket längre tillagningstid. Det här är undantaget. Trä två spett genom varje, så förhindrar du att köttet och grönsakerna bara snurrar på spettet.  Passar såväl GI grön (fas 1) som lchf. Receptet kommer från Helena.

8 spett
  • 400 g rostas
  • 400 g fläskfilé
  • 16 schalottenlökar
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 ½ tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl Tamarisoja
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk vinäger
  • 2 vitlösklyftor
  • Du behöver också:
  • 16 träspett
  • 2 plastpåsar
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Lägg träspetten i blöt 30 minuter. Skär rostas och filé i lika stora kuber. Skala lökarna och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Sänk värmen och sjud 3 minuter. Låt lökarna rinna av i durkslag.
  2. Skär paprikorna och zucchinin i mindre bitar. Varva kött, lök, paprika och zucchini på spetten. Blanda samman soja, olja och kryddor till marinaden. Pressa ner vitlöken.
  3. Lägg spetten i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Vänd så att marinaden kommer åt alla ytor på spetten. Så här långt kan rätten förberedas. Förvara i kyl till de ska grillas.
  4. Ta fram spetten i god tid före grillningen och låt dem rinna av. Grilla på grå glödbädd ett snäpp upp från glöden sammanlagt 2 – 3 minuter per sida. Vänd ofta. Salta och servera genast.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se