"Alltid på konsumentens sida"

Grönsallad med gurka och tomat 0

Publicerad den 2018-03-07 i med taggarna , , , , , ,

Den här salladen åt alla på 1970-talet. Senare kom den att bli hårt föraktad av hälsoivrare, som hävdade att den ‘bara innehöll vatten’. Sanningen är att såväl gröna blad som gurka och tomat innehåller en mängd nyttiga mineraler, så helt bortkastat är det inte att äta grönsallad. Dessutom får du antioxidanter och vitaminer.

4 personer
  • 1 stort grönsallatshuvud
  • 2 tomater eller
  • 10 körsbärstomater
  • ½ slanggurka
  • Dressing:
  • ½ dl olivolja eller rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, senap, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Skär eller riv sallatsbladen i mindre bitar. Lägg upp på ett stort fat eller i en salladsskål. Skär tomaterna i mindre bitar och gurkan i tärningar. Toppa med tomat och gurka.
  3. Droppa dressingen över före servering och ’lyft’ in den i salladen med salladsbestick.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se