"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Grilla råkorv 0

Publicerad den 2015-05-29 i med taggarna , , ,

Varje år när det blir grilldags köper vi chorizo hos Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen. En annan favorit är Taylor’s and Jones’ råkorv, som går att hitta i vanliga livsmedelsbutiker. Det är lite annorlunda att grilla råkorv mot att grilla vanlig grillkorv. Förfaringssättet påminner mer om att grilla kött. Här kommer mina bästa tips.

4 personer
  • 4 ̶ 6 råkorvar
  • Du behöver också:
  • träkolsgrill
  • Till servering:
  • senap
  • ketchup

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

  1. Ta fram korvarna i god tid så att de inte är iskalla. För dig som grillar på träkol: Tänd grillen och vänta tills glödbädden börjar bli grå. Förbered under tiden alla tillbehör.
  2. Träkolsgrillad korv: Fös över kolet på ena halvan av grillen och grilla korvarna en kort stund över den heta kolen tills de fått fin stekyta. Rulla dem hela tiden och passa noga.
  3. Flytta över korvarna till den andra halvan av grillen, där korvarna får steka igenom genom indirekt grillning. Grilla dem i 7 ̶ 10 minuter och vänd flera gånger. Riktigt tjocka korvar kan behöva ännu längre tid på grillen, innan de är färdiga.
  4. Gasolgrillad korv: Börja med att grilla korvarna på hög värme tills de fått fin stekyta. Rulla dem hela tiden och passa noga.
  5. Sänk värmen och låt korvarna bli genomstekta 7 ̶ 10 minuter och vänd flera gånger.
  6. Servera med dina favorit-tillbehör.

chorizo hötorgshallen taylor jones förpackning råkorv80 procent råkorv svamp tomat korv do brasil råkorv taylor jones på skärbräda

 

 

 

PASSA DIG FÖR ATT

  • Sticka i korven eller skåra den. Då rinner fettet ut och kan ta eld.
  • Lägga på lock på grillen. Korven kommer att spricka i den allt för höga värmen.
  • Grilla råkorv på engångsgrill. Den kommer för nära kolen och blir svart utanpå och rå inuti
Receptet är skapat av - gunillablixt.se