"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Koka flowersprouts 0

Publicerad den 2015-11-29 i med taggarna , , ,

Hoppas att du också har haft turen att hitta de här små godingarna i din grönsaksdisk. Flowersprouts ser ut som brysselkål som inte har kammat sig, ungefär. Den smakar som spenat och grönskål på samma gång, och kokar du den lagom länge är den ett krispigt och gott tillbehör till det mesta.

4 personer
  • 150 g flowersprouts
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skölj och ansa flowesprouts. Lägg dem i en bunke med kallt vatten så att de blir ordentligt sköljda. Låt sedan rinna av i durkslag.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och salta. Lägg ner flowersprouts i vattnet och koka upp. Sänk värmen och sjud ca 2 minuter.
  3. Ta upp flowersprouts och låt dem rinna av. Vänd ner smöret och servera genast.

flowersprouts 1 i butikshylla flowesprouts 2 påse flowersprouts 3 skölj flowersprouts med palsternacka 1 i panna

Receptet är skapat av - gunillablixt.se