"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Picklad rödlök 0

Publicerad den 2016-01-08 i med taggarna , , ,

Förr sa man inlagd lök, numera är alla inläggningar picklade. Picklad rödlök är gott som tillbehör. Det är toppen att ha picklad rödlök på lut i kylen för att toppa olika rätter med, eftersom den inte bara är god, utan vacker att se på. Gör till exempel Annsos potatisskivor med picklad rödlök, se recept nedan.

1 burk
  • 2 rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • ½ krm salt
  • ¾ dl ättikssprit, 12%
  • Du behöver också:
  • mandolin
  • glasburk med lock
  • ev äppelskivor
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

  1. Skala rödlöken och hyvla den tunt på mandolin. Lägg den i en glasburk.
  2. Häll vatten, socker, salt och ättikssprit i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  3. Häll lagen över rödlöken och låt dra ca 1 timme. Om du vill ha kall rödlök, låt den dra i kylen. Om löken hotar att flytta upp kann du trycka ner den i lagen med hjälp av skivat äpple.
  4. Låt rödlöken rinna av före servering.
picklad rödlök 1

Lök i glasburk

picklad rödlök 2

Koka upp lagen

picklad rödlök 3

Lök i lag

picklad rödlök 4

Picklad rödlök

picklad rödlök på rensteksröra

På rensteksröra

viltpytt picklad rödlök Gubbhyllan Skansen

På pytt

tomatsallad picklad rödlök

I sallad

picklad rödlök på potatis 4

På potatis

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se