"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept, Våfflor 0

Publicerad den 2016-03-09 i , med taggarna , ,

Så här gör du enkla frasvåfflor som är hur lätta som helst att grädda i våffeljärn.

10 laggar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk smält smör till gräddning
  • Till servering:
  • vispad grädde och sylt

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 50°. Vispa grädden till hårt skum.
  2. Vänd ner saltet i mjölet. Häll vattnet i en skål och rör ner mjölet, lite i taget, till en slät smet. Vänd till sist ner grädden.
  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla väl med smält smör. Häll i ca ¾ dl smet till varje våffla och grädda ca 1 ½ minut. Lossa våfflan från järnet med hjälp av en gaffel.
  4. Lägg över de färdiga våfflorna på ett galler i ugnen medan du gräddar slut på smeten. Servera  våfflorna varma med grädde och sylt.

lyxvåfflor making 4lyxvåfflor making 5våffla våffeljärnlyxvåfflor making 8våfflor håll varmavåffla sylt o grädde 1tillbehör våfflorvåfflor frys invåfflor brödrost

Resursklok kommentar

Helt kalla våfflor kan frysas in. Tina och värm i brödrosten.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se