"Alltid på konsumentens sida"

Gubbröra 0

Klassisk gubbröra serverades antingen varm eller kall, och kunde också kallas ansjovosfräs eller ruskomsnusk. Den serverades som tilltugg till brännvin och var en klassisk vickningsrätt. Idag serveras den ofta som förrätt och man har lagt till någon mejeriprodukt som gräddfil eller créme fraiche. Men det här är alltså det klassiska receptet.

4 personer
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 6 hårdkokta ägg
  • 200 g ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja, dill och gräslök
  • 1 ½ krm grovmalen vitpeppar
  • 1 msk svensk orökt kaviar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en stekpanna. Om röran ska serveras kall, kyl löken.
  2. Skala och hacka äggen. Lägg ut ansjovisfiléerna på en skärbräda och skär även dem i små tärningar.
  3. Lägg lök, ägg och ansjovis i en bunke. Tillsätt kryddörter, peppar och kaviar, och blanda noga.

ansjovisfiléer burkgubbröra ingrediensergubbröra i coupeglasgubbröra knäckebröd

Receptet är skapat av - gunillablixt.se