"Alltid på konsumentens sida"

Gul fruktsallad till påsk 0

Publicerad den 2014-04-15 i med taggarna , , ,

En riktigt härligt gul fruktsallad får avsluta påskens middagar eller den stora påskbuffén. Toppa med hallon som bryter av fint i smak och färg.

4 personer
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 1 papaya
  • 1 nektarin
  • 2 passionsfrukter
  • Till servering:
  • 20 hallon
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Så här gör du apelsinfiléer »Apelsinfiléer


  1. Skär apelsinen i filéer. Håll dig över en bunke så att saften tas tillvara.
  2. Skala och skär mangon i tärningar. Dela papayan, skrapa ut kärnorna, skala och skär fruktköttet i tärningar. Dela nektarinen, ta ut kärnan och skär fruktköttet i tärningar.
  3. Vänd ner mango, papaya och nektarin bland apelsinfiléerna, så att all frumt täcks av apelsinsaft. Dela passionsfrukterna och skrapa ner kärnorna i salladen.
  4. Så här långt kan du förbereda salladen. Täck bunken med plastfolie och förvara kallt till servering.
  5. Servering: Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar och dekorera med hallon.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se