"Alltid på konsumentens sida"

Halstrad snabbgravad lax 0

Publicerad den 2017-07-20 i med taggarna , , , , ,

Snabbgravning är en jättegod kryddning av lax som ska halstras. Halstra i panna eller på utegrill. Den här biten av laxfilé kom med ett färdigt halster. Toppen på sommaren när man vill grilla i stugan, husvagnen eller på engångsgrill. Halstret går bra att återanvända. Gott till är små nykokta färskpotatisar eller potatissallad, och en majonnäs med kronärtskockskräm.

4 personer
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 knippa dill
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 2 krm grovkrossad vit- eller svartpeppar

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

  1. Grovhacka dillen, även stjälkarna. Blanda samman salt, socker, peppar och dill. Lägg laxbiten med köttsidan ner i blandningen. Gnid även in skinnsidan med lite av blandningen. Låt ligga 30 min – 1 timme.
  2. Tänd grillen och vänta tills du har en fin grå glödbädd. Lägg laxbiten på grillen med skinnsidan ner.
  3. Grilla fisken tills skinnet börjar lossna. Vänd då och grilla klart på andra sidan.
  4. Servera laxen med nykokt färskpotatis eller potatissallad. Gott till är färdig kronärtskockskräm från burk.

laxfilébit i halster socker salt blandning gravlax laxfilébit i halster gravaslaxfilébit i halster grilllaxfilébit i halster tas utlaxfilébit i halster färdig kronärtskockskrämP1430163

Receptet är skapat av - gunillablixt.se