"Alltid på konsumentens sida"

Halv hummer med romsås 0

Publicerad den 2016-01-02 med taggarna , , , , ,

Det här är en perfekt förrätt när ni är så många som tio runt bordet. Allt går att förbereda och du kan till och med lägga upp rätten i förväg, om du har utrymme nog att förvara tio tallrikar med mat på. Annars går det snabbt att lägga upp hummern. Och hummer, det är riktig lyx, det!

10 personer
  • 10 sallatsblad
  • 5 humrar
  • Romsås:
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 krm malen kajennpeppar
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 rödlök
  • ½ dillknippa
  • 80 g löjrom
  • 80 g sikrom

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Dela humrarna och lägg dem i en stor skål. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp till servering.
  2. Romsås: Blanda samman majonnäs och crème fraiche i en skål. Krydda med salt, peppar, kajennpeppar, citronsaft och citronskal. Täck skålen med plastfolie.
  3. Skala och finhacka löken. Lägg den i en skål och täck med plastfolie. Finhacka dillen, lägg den i en skål och täck med plastfolie.
  4. Bryt loss sallatsbladen, skölj dem och lägg dem i en plastburk med lock. Så här långt kan rätten förberedas.
  5. Servering: Rör ner lök, dill, och rom i romsåsen. Lägg upp sallatsbladen på tio tallrikar. Fördela romsåsen på sallatsbladen.
  6. Lägg på humrarna och servera genast.

halv hummer många 1 halv hummer många 2halv hummer många 3halv hummer romsås

Receptet är skapat av - gunillablixt.se