"Alltid på konsumentens sida"

Havrekakor 0

Mums till saft, kaffe eller te. Visst är det socker och vetemjöl (dinkel är ett vete, bara lite mer proteinrikt än vanligt mjöl) i de här kakorna. Men jag tycker det är bättre med godis som innehåller övervägande bra ingredienser, vilket de här havrekakorna gör.

 

40 st
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Du behöver också:
  • bakplåtspapper


Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Rör samman smör och strösocker. Rör ner havregryn, vetemjöl och bakpulver och blanda samman till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och rulla en knubbig rulle av varje. Lägg kallt ca 30 min eller medan ugnen värms till 200°. (Degen kan även frysas in.)
  3. Skär varje rulle i 10 kakor och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och baka kakorna 10 −12 minuter.
  4. Låt kakorna svalna på galler och sedan kallna helt. Kakorna kan frysas in.

Tips:
Dekorera kakorna med smält choklad när de har kallnat helt.
Eller dekorera med smält choklad och torr-rostade jordnötter.
Havrekakorna går utmärkt att frysa.

havrekakor 2

havrekakor 4havrekakor 5

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se