
Havrekakor 0
Mums till saft, kaffe eller te. Visst är det socker och vetemjöl (dinkel är ett vete, bara lite mer proteinrikt än vanligt mjöl) i de här kakorna. Men jag tycker det är bättre med godis som innehåller övervägande bra ingredienser, vilket de här havrekakorna gör.
- 250 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 5 dl fiberhavregryn
- 3 dl siktat dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- Du behöver också:
- bakplåtspapper

Serveringstips
- Rör samman smör och strösocker. Rör ner havregryn, vetemjöl och bakpulver och blanda samman till en deg.
- Dela degen i 4 delar och rulla en knubbig rulle av varje. Lägg kallt ca 30 min eller medan ugnen värms till 200°. (Degen kan även frysas in.)
- Skär varje rulle i 10 kakor och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen och baka kakorna 10 −12 minuter.
- Låt kakorna svalna på galler och sedan kallna helt. Kakorna kan frysas in.
Tips:
Dekorera kakorna med smält choklad när de har kallnat helt.
Eller dekorera med smält choklad och torr-rostade jordnötter.
Havrekakorna går utmärkt att frysa.