"Alltid på konsumentens sida"

Helenas bärtårta 0

Jätteenkel och snabblagad är Helenas bärtårta. Den känns frisk och lite syrlig eftersom den innehåller kesella istället för kladdig vaniljkräm. Försommarens bästa!

12 bitar
  • 1 liter färska jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 pkt färdiga tårtbottnar (3 st, 24 cm)
  • 1 burk vaniljkesella
  • 1 ask färska hallon
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


 

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Låt dem rinna av i ett durkslag. Ta undan de vackraste bären till dekoration och skär resten i små bitar.
  2. Vispa grädden till fast skum. Ta undan lite drygt hälften till dekoration. Blanda samman resten av grädden med de skurna jordgubbarna.
  3. Lägg ut en av tårtbottnarna och bre den med ett jämnt lager kesella. Lägg på en tårtbotten och bre den med jordgubbsgrädden.
  4. Lägg på den sista tårtbottnen. Bre tårtan med vispgrädde och dekorera med jordgubbar och hallon.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se