"Alltid på konsumentens sida"

Hollandaisesås 0

Publicerad den 2017-05-02 i med taggarna , , , , ,

Den här klassiska såsen från det franska köket passar bra till äggrätter, grönsaker och elegantare fiskrätter. Den är också grunden till mousselinesås.

4 personer
  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • ½ krm salt
  • ¼ krm malen vitpeppar

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Hollandaisesås är grunden till mousselinesås.
»Mousselinesås


  1. Smält smöret på låg värme. Det får inte brynas.
  2. Blanda samman äggulor, citronsaft och vatten i en rostfri kastrull. Ställ kastrullen i vattenbad strax under kokpunkten. Vispa snabbt tills blandningen tjocknar.
  3. Tillsätt det varma, smälta smöret lite åt gången, under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar.

hollandaisesås ingrediensersmör i smörsmältarehollandaisesås maling 1hollandaisesås making 2

Receptet är skapat av - gunillablixt.se