"Alltid på konsumentens sida"

Hummertoast 0

Publicerad den 2014-12-29 i , med taggarna , , , ,

Den här lyxiga toasten serverar du som den läckraste inledningen på den fina middagen eller som liten supé-rätt.

2 personer
  • 1 hummer
  • 2 skivor vitt surdegsbröd
  • matfettsblandning att bre med
  • 2‒4 sallatsblad eller något annat grönt
  • 3 msk majonnäs
  • Att garnera med:
  • 2 citronklyftor
  • dillvippor
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


 

  1. Dela hummern.Ta ut hummerköttet ur skalen. Var försiktig med klorna och försök få ut kloköttet helt. Skär köttet från stjärten i munsbitar.
  2. Rosta brödet, bre det och lägg upp på serveringsassietter. Lägg på sallatsblad eller annat grönt.
  3. Klicka på majonnäs och dekorera vackert med hummerköttet och servera genast.

»Skaldjursbuljong

Resursklok kommentar

Spara skalen till buljong. Frys in dem och gör en buljong när du har fler skal att koka buljong på.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se