"Alltid på konsumentens sida"

Ingrid Marie-äppelmos med ingefära 0

Publicerad den 2017-12-22 i med taggarna , , , , ,

Har du några överblivna äpplen kvar från julens fruktkorg? Då kan du göra ett gott äppelmos av dem. Hur mycket vatten du behöver tillsätta i moset beror på hur torra äpplena har hunnit bli. Servera äppelmoset på gröt eller yoghurt, eller som tillbehör till fläskkarré eller revbensspjäll.

1 burk
  • 3 Ingrid Marie-äpplen
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • ½ tsk torkad ingefära eller 1 tsk riven färsk
  • 1 stjärnanis
  • 1 – 4 matskedar vatten
  • 1 msk honung
  • Du behöver också:
  • 1 burk med lock

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skär vart och ett av äpplena i fyra klyftor. Skär bort kärnhusen. Riv klyftorna grovt.
  2. Lägg det rivna äpplet i en kastrull och pressa över citronsaften. Tillsätt ingefäran och rör om. Lägg i stjärnanisen och koka upp.
  3. Tillsätt så mycket vatten att det känns som ett mos. Koka upp igen och sänk sedan värmen till låg och sjud tills moset känns genomkokt.
  4. Ta av kastrullen från värmen och ta bort stjärnanisen. Rör ner honungen. Häll upp moset i en burk och förslut med lock. Låt moset kallna i burken.

 

 

Resursklok kommentar

Ett superbra sätt att ta vara på överblivna äpplen från julens fruktkorg.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se