"Alltid på konsumentens sida"

Insalata caprese 0

Det här är en klassiker med originalrecept från den vackra ön Capri, som hör till Kampanien i Italien. Just Kampanien är känt för sin fina buffelmozzarella. Nu finns svenskproducerad mozzarella av buffelmjölk från gårdsmejerier i bl a Södermanland för det finare kalaset, men det fungerar såklart med vanlig vardagsost av komjölk. Nymalen svartpeppar och en riktigt fin olivolja tar den här enkla rätten till kulinariska höjder. Salladen är god på buffé (receptet kan dubbleras) eller som tillbehör till grillat.

 

4 personer
  • 3 färska tomater
  • 250 g mozzarella (1 klump)
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • ev 1 krm flingsalt
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1.  Skär tomaterna i skivor och riv mozzarellan i mindre bitar. Varva tomat och ost på ett uppläggningsfat.
  2. Plocka bladen av basilikan och strö dem över salladen. Så här långt kan rätten förberedas. Täck med plastfolie och förvara svalt fram till servering.
  3. Droppa över olivolja och mal över svartpeppar före servering. Oftast är osten nog salt, men bland kan några korn flingsalt behövas.

Tips
-Lägg gärna till rödlöksringar, som på bilden med det gula fatet.
-Toppa salladen med sardeller och kapris som omväxling.

 

 

Resursklok kommentar

Här är det viktigt att du använder saftiga, solmogna tomater för perfekt smak. Alltså passar salladen bäst att göra under sommarsäsongen.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se