"Alltid på konsumentens sida"

Jordgubbar med flädergrädde 0

Jordgubbar innehåller mycket fruktsocker så det här receptet hamnar på GI röd. Tänk dock på att jordgubbar innehåller kostfibrer, vitaminer och antioxidanter. Har du ätit en proteinrik måltid före är det helt OK att servera jordgubbar som dessert. Flädergrädde till bären bjuder gamla grannarna Levins på.

4 personer
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk koncentrerad flädersaft
  • 1 tsk rivet limeskal
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Vispa grädden. Rör ner flädersaft och limeskal.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna.
  3. Servera grädden till bären.

Resursklok kommentar

Passa på att äta svenska jordgubbar under säsong!

Receptet är skapat av - gunillablixt.se