"Alltid på konsumentens sida"

Juläppelmos 0

Jättegott som tillbehör till julskinka eller revbensspjäll. Kan även användas till desserter eller att lägga på frukostgröt eller yoghurt.

1 liten skål
  • 4 Ingrid Marie-äpplen
  • ½ citron, saften
  • ½ vaniljstång
  • ½ msk honung
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vaniljstång och frön. Pressa över citronsaft och låt koka upp. Sänk värmen och sjud under lock ca 5 min.
  3. Mosa eventuellt med en rotfruktsstöt och rör ner honung. Häll upp i en varm burk och låt svalna. Förvara i kyl.

Resursklok kommentar

Ta tillvara överblivna juläpplen och gör mos.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se