"Alltid på konsumentens sida"

Koka bönpasta till många 0

Publicerad den 2016-09-23 i med taggarna , , , ,

På Tilias läger använder vi bönpasta, eftersom alla (glutenfria, äggfria, laktosfria och vegetarianer) kan äta den. (Undantag: baljväxtallergiker, vilka är få). Bönpasta är näringstät,  proteinrik och mättar bra. Det gör att man inte behöver äta så mycket av den vid varje tillfälle för att bli mätt. Perfekt att servera första dagen, då många är lite nervösa och det kan vara svårt att äta. Tänk på att det tar ca 1 timme att koka upp 10 liter vatten i de stora kastrullerna, så sätt på pastavattnet ca 1 ½ timme före servering. Bönpastan kan varmhållas en kort stund, den blir inte dålig.

30 personer
  • 2 x 10 liter vatten
  • 2 x 1 msk salt
  • 900 g bönpasta (3 paket á 300 g)
  • 3 x 2 msk rapsolja


Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Koka upp vattnet med saltet i en kastrull under lock.
  2. Lägg ner hälften av pastan i varje kastrull, lägg på lock och koka upp igen. Ta av locket och koka 3−5 minuter.
  3. Häll ner 5 dl iskallt vatten i varje kastrull för att avstanna kokningen. Lyft sedan av kastrullen och häll av pastan genom durkslag.
  4. Lyft över pastan i de tomma kastrullerna och vänd ner 2 msk olja i varje.

Varmhållning: Lägg pastan i smorda ugnsplåtar. Lägg en ren kökshandduk över varje och täck med aluminiumfolie.

Resursklok kommentar

På sommarlägret är det också smart att koka dubbelt upp av bönpastan, kyla ner hälften och sedan frysa in den i platta paket. Då är pastan redan kokt om du vill göra makaronilåda längre fram i veckan. Platta paket gör att den tinar snabbt.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se