"Alltid på konsumentens sida"

Koka vaktelägg 0

Publicerad den 2018-03-30 i , , med taggarna ,

’Höns är roliga, men vaktlar är bra tråkiga’ säger min vän Heinz, som är köksmästare och kocklärare. En sak som vaktlar är bra på är i alla fall att lägga ägg. De lägger massor med ägg. Så även om de här äggen ser ut som små dockskåpsägg och har vacker, blå insida på skalet, så behöver man inte vara hjärtnupen och låta bli att äta dem. Det finns hur många som helst! Vaktelägg är bra att ge till små barn, eftersom äggen innehåller lika mycket näring som ett hönsägg, fast de är så små.

1 kartong, 18 st
  • 1 kartong vaktelägg, 18 st
  • vatten
  • 2 tsk salt
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Lägg gärna en vanlig äggkartong i kastrullen innan du lägger i äggen. Då hålls de på plats under kokningen och går inte sönder genom att de går emot varandra.
  2. Lägg ner äggen, häll på vatten så att det täcker och salta. Placera kastrullen på plattan, koka upp under lock och ta sedan av locket.
  3. Låt äggen koka ca 3 minuter. Ta av kastrullen från plattan, häll på kallt vatten så att kokningen avstannar. Ta sedan upp äggen. Spola dem hastigt i kallt vatten om de ska ätas direkt.
  4. Lägg över dem i kallt vatten om äggen ska kylas. Nu kan du spara dem till nästa dag och servera dem kalla.

 

Tips
-Om äggen är väldigt färska och svårskalade, lägg dem i vatten med en skvätt ättika 5 minuter efter kokningen.

-Halvor av vaktelägg ser vackert ut i spenatsoppa eller nässelsoppa.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se