"Alltid på konsumentens sida"

Konjaksbollar och limpa 0

Publicerad den 2012-12-12 med taggarna , , ,

…av mandelmassa. Välj en bra mandelmassa. Att den är bra ser du på priset. Mandelmassa som drygats ut med aprikoskärnor är ofta betydligt billigare. Jag brukar välja Odenses Lyxmandelmassa i 300 g-förpackning. Den räcker lagom till 12 konjaksbollar oen en liten mandelmasselimpa. Mandelmassa innehåller ungefär hälften socker, så detta är inget för GI-vänner.

12 bollar och 1 limpa
  • 300 g mandelmassa
  • 1 msk konjak, whisky eller rom
  • 60 g mörk choklad, 70%
  • Du behöver också:
  • kastrull och skål till vattenbad
  • bakplåtspapper
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Riv hälften av mandelmassan grovt och blanda med konjak, whisky eller rom. Forma 12 bollar av den rivna mandelmassan och resten till en avlång limpa.
  2. Smält chokladen i vattenbad. Doppa bollarna till hälften i smält choklad och lägg på bakplåtspapper. Lägg limpan på bakplåtspapper och pensla resten av chokladen på limpan.
  3. Ställ in i kyl så att chokladen stelnar. Förvara bollarna och limpan svalt och torrt. Skär upp limpan i skivor vid servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se