"Alltid på konsumentens sida"

Körvelfisk 0

Publicerad den 2012-12-17 i , , med taggarna , , , ,

Det här är det absolut godaste du kan göra av ett vanligt djupfryst fiskblock och några potatisar. Receptet, av Ann Wiklund, stod i Damernas Värld i mitten på 1980-talet. Då hade jag småbarn och behövde mat som var såväl lättlagad som snabblagad. Använd torsk, sej eller kolja.

4 personer
  • 600 g djupfryst vit fisk
  • 4 potatisar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 tsk torkad körvel
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Tina fisken till hälften. Skär den i grova kuber, 3 x 3 cm.
  2. Borsta potatisarna och skär dem i små tärningar.
  3. Häll crème fraiche och grädde i en panna. Smula ner buljongtärningen och tillsätt körvel, salt och peppar.
  4. Lägg ner potatisen och fisken, koka upp och sänk värmen. Sjud tills fisken är vit rakt igenom, ca 10 min.

Tips
Gör fiskpannan och servera med kokt potatis.

färskpotatis kokt tärnadtärnat fiskpaket

 

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se