"Alltid på konsumentens sida"

Grundrecept: Köttbullar 0

Ofta köper vi färdiga, men varför inte pröva att laga köttbullarna från grunden? Det här receptet är helt utan ströbröd och kan därför märkas med GI grön.

4 personer
  • 800 g blandfärs (70% nöt/ 30 %gris)
  • ½ gul lök
  • ½ msk salt
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • smör till stekning
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Brunsås
»Rårörda lingon
Kokta grönsaker

Eller
»Guacamole


  1. Skala och hacka löken mycket fint, fräs den utan att den får färg och låt den svalna.
  2. Arbeta in saltet och äggen i färsen. Tillsätt lök, grädde och peppar och blanda väl. Stek först en provbulle och kontrollera kryddningen på färsen.
  3. Forma köttbullarna till 50 runda bollar, ca 15 g per styck. Stek köttbullarna i omgångar i smör i stekpanna. Skaka pannan så att de får en fin, rund form. Håll de färdiga köttbullarna varma till servering.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se