"Alltid på konsumentens sida"

Kristinas kalkonfärssås med spaghetti och krispig sallad 0

Publicerad den 2020-03-17 i med taggarna , , , ,

Den här läckra såsen av kalkonfärs bjöd mina vän Kristina och hennes man på vid en god och enkel middag. Den krispiga salladen blev ett fantastiskt gott komplement.

4 personer
  • 600 g kalkonfärs
  • smör att bryna i
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk malda fänkålsfrön
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen svartpeppar
  • Krispig sallad:
  • ½ gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 liten påse mâchesallad
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 4 portioner spaghetti
  • riven parmesan

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Bryn färsen i smör och lägg över den i en gryta. Skala och hacka lök och vitlök, bryn i smör och lägg över i grytan.
  2. Tillsätt krossade tomater, buljong, tomatpuré och torkade kryddor. Pressa ner citronsaften.
  3. Koka upp, sänk värmen till låg och låt sjuda utan lock tills såsen fått önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
  4. Krispig sallad: Skär paprikan i tärningar. Skär tomaterna i klyftor. Blanda samman grönsakerna med solroskärnorna. Droppa över balsamvinäger och olivolja före servering.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och tillaga speghettin enligt anvisning på förpackningen. När pastan är precis al dente, häll ner 1 dl kallt vatten i kastrullen för att avstanna kokningen. Låt spaghettin rinna av i durkslag.
  6. Servera såsen med spaghetti, riven parmesan och den krispiga salladen bredvid.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se