"Alltid på konsumentens sida"

Lammfärsjärpar 0

Publicerad den 2014-08-10 i med taggarna , ,

Lammfärsjärpar kan stekas i panna eller klämmas fast på spett och grillas. Receptet kan dubbleras.

 

 

 

4 personer
  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • olja att steka i
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

»Grekisk sallad
»Tzatziki


  1. Lägg färsen i en bunke. Skala och riv löken.
  2. Blanda samman färsen med lök, vatten, salt, peppar, persilja och oregano. Rör till en smidig färs och forma till järpar med vattensköljda händer.
  3. Bryn järparna i olja, några i taget, tills de är gyllenbruna. Efterstek alla järparna i 23 minuter i pannan.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se