"Alltid på konsumentens sida"

Lammkotletter med olivolja, citron och rosmarin 0

En av de styckningsdetaljer som kommer med en lammlåda från Sagålamm är kotletterna. Lammkotletterna passar bäst för mindre serveringar, runt 15-20 personer. Stek först yta på kotletterna och tillaga dem klara i ugn. Klassiska smaker ihop med lamm är olivolja, citron och rosmarin.

10 personer
  • 1,650 kg dubbla lammkotletter med ben
  • 2 msk salt
  • 2 ½ tsk malen vitpeppar
  • 5 tsk olivolja
  • 10 g repade blad av färsk rosmarin
  • ½ dl pressad citronsaft
  • olivolja till stekning
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Blanda samman salt, peppar och rosmarin. Gnid in kotletterna med blandningen. Lägg dem i ett bleck och droppa olivolja och citronsaft mellan lagren.
  2. Bryn kotletterna till vacker färg på båda sidor. Lägg som taktegel i ett bleck. Så här långt kan rätten förberedas.
    Stek kotletterna klara i ugnen. Innertemperaturen ska vara 60°. (Välstekt 70°)

Receptet är skapat av - gunillablixt.se