"Alltid på konsumentens sida"

Laxsallad med alger och sesam 0

Publicerad den 2015-04-07 i med taggarna , , , , , , ,

Den här rätten tar ungefär tio minuter att laga. Eller en kvart, kanske. Snabblagat nyttigt och gott!

4 personer
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • ½ dl japansk soja
  • 1 frp algsallad (200 g efter blötläggning)
  • 1 frp färdigsköljd salladsblandning
  • 50 g sockerärter
  • Dressing:
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk neutral rapsolja
  • ½ krm sellerisalt
  • 1 krm malen ingefära
  • Till dekoration:
  • 1 tsk svarta sesamfrön
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär laxen i tärningar. Hetta upp japansk soja i en kastrull, lägg ner laxen och låt koka upp sänk genast till medelvärme och sjud laxtärningarna tills de är genomkokta.
  2. Lägg algerna i blöt i kallt vatten 5 minuter. Lägg algerna i en sil att rinna av.
  3. Dressing: Blanda samman risvinäger, japansk soja, sesamolja, olja, sellerisalt och ingefära.
  4. Fördela salladen i djupa tallrikar. Strimla sockerärterna. Toppa salladen med alger, lax och sockerärter.
  5. Häll över dressingen. Strö över svarta sesamfrön.

laxsallad med alger 1laxsallad med alger 2 laxsallad med alger 3 laxsallad med alger 5

Receptet är skapat av - gunillablixt.se