"Alltid på konsumentens sida"

Löjromstoast på surdegsbröd 0

Publicerad den 2013-12-25 i med taggarna , , , ,

Visst är det lyxigt att göra en god förrätt på äkta Kalix löjrom. Brödet gör att receptet måste märkas GI röd. För den som vill äta GI grön eller lchf, byt ut brödet mot en halv avokado per person.

6 personer
  • 1 schalottenlök
  • 6 skivor surdegsbröd
  • 3 msk smör till stekning
  • 6 sallatsblad
  • 6 msk smetana (syrad grädde) eller crème fraiche
  • 6 tunna citronskivor
  • 6 fina dillvippor
  • 120 g Kalix löjrom
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skala och finhacka löken. Skär bort kanterna på brödet och stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
  2. Lägg upp brödet på serveringsassietter, lägg på sallatsblad och klicka på smetana. Skeda på löjrommen, strö över löken och toppa med en citronskiva och en dillvippa.
  3. Servera genast.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se