"Alltid på konsumentens sida"

Lollos hjortrondessert 0

Publicerad den 2018-08-18 i , med taggarna , , , ,

Det här är faktiskt något av det godaste jag har ätit i dessertväg. Syrligt, sött, knaprigt och lent i en skön blandning. Lollo plockar själv sina hjorton och gör egen hjortronmylta. Har du inte tillgång till färska hjortron, använd hjortronsylt på burk. Lollo serverade den här desserten på en kräftskiva, så den passar fint efter just skaldjur.

4 personer
  • 4 personer
  • ½ dl sötmandel
  • 3 dl smetana
  • Hjortronmylta:
  • 250 g hjortron
  • 125 g strösocker
  • Till dekoration:
  • 50 g vit choklad
  • Du behöver också:
  • osthyvel

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Skålla och skala mandeln. Skär den i tjocka strimlor. Vänd ner mandeln i smetanan och ställ kallt till servering.
  2. Hjortronmylta: Blanda samman hjortronen med sockret och ställ svalt till servering.
  3. Servering: Fördela smetanan med mandeln i serveringsskålar. Toppa med hjortronmylta och flaga över chokladen med hjälp av osthyveln.

Tips
Ersätt sötmandeln med rostade, spanska mandlar

Receptet är skapat av - gunillablixt.se