"Alltid på konsumentens sida"

Lunchomelett med bacon och potatis 0

Med ett par kalla, kokta potatisar och ett paket bacon kommer man långt. Komplettera med grönsaker och ägg, och du har vips en snabblagad, lättlagad och supergod lunch för två personer.

2 personer
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • ½ krm malen vitpeppar
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 1 liten tomat
  • 1 dl riven ost
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Knäck äggen och blanda samman med vatten, salt och peppar. Skär baconet i strimlor och riv osten. Skala och finahcka löken, och tärna tomat och potatis.
  2. Lägg baconet i kall panna, hetta upp och fräs baconet i fettet som smälter ut. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs löken i smör tills den är gyllengul och genomskinlig. Tillsätt potatisen och fräs ytterliga en kort stund.
  4. Häll på äggsmeten och använd en gaffel eller träsked och peta i omelettsmeten så att lös smet rinner nedåt.
  5. När smeten stelnat men fortfarande har en krämig yta, strö över osten och stäng av plattan. Lägg ett lock över pannan och låt osten smälta.

Resursklok kommentar

Ta tillvara kall, kokt potatis och annat som blivit över i en god lunchomelett. Byt ut baconet mot överbliven skinka, tomaten mot överbliven paprika och så vidare.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se