"Alltid på konsumentens sida"

Lyxgegga med kaksmul 0

Publicerad den 2014-02-18 i med taggarna , , , , ,

Den här desserten hittade faktiskt Cathrine Schück på en gång för länge sedan. Långt innan hon blev så hälsosam som hon är nu, alltså. Från början gjorde man lyxgegga på glass, grädde, maräng, lemoncurd och färska bär. Den här är min vinter-variant med kaksmul och strössel. Lite gulligt med hjärteströssel till alla hjärtans dag, kanske?

4 personer
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl havresmulor
  • 8 glasskulor
  • 4 msk lemoncurd
  • Till dekoration:
  • strössel
Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips

»Havresmulor


  1.  Ställ serveringsskålarna i frysen så att de blir riktigt iskalla. Vispa grädden till löst skum.
  2. Varva grädde, kaksmulor, glass och lemoncurd i serveringsskålarna.
  3. Strö på strössel och servera genast.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se