"Alltid på konsumentens sida"

Macka med Bosses sillröra 0

En rågbrödsskiva med sillröra inleder ärtsupén på akademisammankomsterna på KSLA. Brödet köper jag från mitt favoritbageri, Bakey & Spice på Torsgatan. Varför baka själv när de gör det godaste i stan?
Sillröran fick Bosses namn, för efter lite experimenterande i köket med olika varianter på sillröra var den här den maken tyckte bäst om. Och jag också.

10 personer
  • 10 skivor danskt rågbröd (skurna på 5:an)
  • 50 g sallatsblad
  • Sillröra:
  • 150 g inlagd sill
  • 6 ägg
  • ¾ dl finhackad gul lök eller rödlök
  • ¾ dl strimlad purjo
  • ½ äpple
  • ½ dl dill
  • ¾ dl majonnäs
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar






Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Hårdkoka äggen: Lägg äggen i kallt vatten i kastrullen. Koka upp, sänk värmen och sjud 8 minuter. Häll kallt vatten i kastrullen för att avstanna kokningen. Ställ kastrullen i diskhon och spola med kallt vatten.
  2. Skala äggen och hacka dem grovt. Låt sillen rinna av väl och hacka den fint. Skala och finhacka löken och finstrimla purjon.  Tärna äpplena fint. Hacka dillen fint. Blanda försiktigt samman ägg, sill, purjo, lök, äpplen och dill i en stor bunke.
  3. Lägg majonnäsen i en bunke. Blanda ner salt och peppar i majonnäsen. Vänd försiktigt ner majonnäsen i salladen med hjälp av en slickepott.
  4. Sillmacka: Lägg upp brödet på assietter. Lägg på sallad och sillröra.

Tips
Lägg en gammal äggkartong i bottnen på kastrullen om du ska koka många ägg. Då slår inte äggen emot varandra under kokningen och risken att de spricker blir mindre.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se