"Alltid på konsumentens sida"

Mackor med currykycklingsallad 0

En frasig smörstekt macka toppad med currykyckling-sallad passar som lunch, kvällsrätt eller fredagsmys. I Danmark kallas den gula salladen Hönsesalat. Brödet gör att rätten märks GI röd, men hoppar du över brödskivan är du hemma för GI grön.

4 personer
  • 4 skivor bacon
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 4 msk smör
  • 1 klyfta isbergssallat
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Currykyckling-röra:
  • 150 g rensat tillagat kycklingkött
  • ½ rött äpple
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 saltgurka
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skär baconet i strimlor. Lägg det i kall stekpanna, hetta upp och fräs baconet i sitt eget fett. Ta upp och lägg att rinna av på hushållspapper.
  2. Smält smöret i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene på båda sidor. Låt svalna på galler.
  3. Plocka kycklingköttet och lägg det i en bunke. Skär äpplet i små tärningar och droppa över citronsaften. Lägg i bunken. Tärna saltgurkan och lägg över i bunken.
  4. Klicka ner majonnäsen och tillsätt curry, gurkmeja, salt och peppar. Vänd ihop salladen. Så här långt kan rätten förberedas.
  5. Servering: Lägg brödskivorna på assietter. Strimla isbergssallaten och fördela den på brödet. Blanda samman bacon och gräslök. Lägg salladen brödet och toppa med bacon och gräslök.

Mackor currykycklingsallad 1Mackor currykycklingsallad 2

Resursklok kommentar

Passa på att laga currykyckling-sallad när du har rester av kyckling på lut.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se