"Alltid på konsumentens sida"

Mammas kycklingsoppa med tortellini 0

Publicerad den 2016-02-19 i , med taggarna , , , ,

Första gången jag åt het kycklingbuljong med tortellini och färskriven parmesan var i Italien. Att så enkla ingredienser tillsammans kunde smaka så gott! När jag kom hem experimenterade jag i köket och kom fram till hur jag ville ha min kycklingbuljong. Receptet är verkligen enkelt. Kycklingskrov och rotsaker. Och TID! Sedan har jag tillsatt lite mer rotsaker i soppan, men du gör ju som du vill.
Om du tycker att det verkar krångligt att laga egen buljong finns det numera fantastiskt fin färsk buljong att köpa i saluhallar och exklusivare livsmedelsbutiker.

4 personer
  • 1 ¼ liter kycklingbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 stor morot (150 g)
  • 1 bit rotselleri (30 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket torkade tortellini (250 g)
  • 200 – 250 g plockat kycklingkött
  • Till servering:
  • riven parmesan


Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips

Så här kokar du egen kycklingbuljong:
»Kycklingbuljong
Starta buljongkoket dagen innan du ska servera kycklingsoppa


  1. Häll buljongen i en kastrull. Skala och finhacka löken. Skala morot och selleri, och tärna dem fint.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och selleri hastigt. Lägg över i buljongen och koka upp. Tillsätt tortellinin och koka upp igen.
  3. Sänk värmen till medelvärme och sjud under lock ca 10 minuter, eller tills moroten och tortellinin är mjuka. (Använder du färska tortellini, lägg i dem när ca 3 minuter återstår av koktiden)
  4. Häll upp soppan i förvärmda skålar och servera genast, rykande het. Strö över riven parmesan.

kycklingsoppa mammas ingredienserkycklingsoppa mammas kokarkycklingsoppa mammas tortellinikycklingbuljong tortellini 1

Receptet är skapat av - gunillablixt.se