"Alltid på konsumentens sida"

Mango lassi 0

Om du går på indisk restaurang då och då är det ganska säkert att du någon gång har smakat mango lassi. Lassi är den svalkande yoghurtdryck som är så populär i indien. Den här mango lassin kommer från den bengaliska restaurangen Shanti Classic på Södermalm i Stockholm. Det är min vän Rohit som blandar lassi på det här viset.

4 små glas
  • 5 dl mangotärningar
  • 2 ½ dl yoghurt naturell
  • 1 dl mjölk
  • 2−3 tsk strösocker
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 msk hackad mynta
  • Du behöver också:
  • mixer
  • istärningar
  • ev färska jordgubbar

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Mixa samman mango, yoghurt, mjölk och socker. Smaka av noga, mängden socker beror på hur söt mangon är i sig själv.
  2. Rör ner kardemumma och mynta. Om konsistensen blir för tjock för din smak, tillsätt lite vatten.
  3. Häll upp i glas och garnera med myntakvistar och jordgubbar. Servera genast.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se