"Alltid på konsumentens sida"

Matjessill med ägg, potatis och brynt smör 0

Publicerad den 2015-06-18 i , med taggarna , , ,

Fuskvarianten på lerpottasill. Perfekt att laga på resterna från midsommarens buffé.

4 personer
  • 4 hela matjessillfiléer
  • 8 kalla, kokta färskpotatisar
  • 4 ägg
  • 50 g smör
  • Till dekoration
  • finskuren gräslök
  • grovhackad dill

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips


  1. Skär sillen i munsbitar. Skiva potatisarna och lägg upp dem på tallrikarna. Toppa med sillen.
  2. Skär äggen i skivor och lägg dem ovanpå. Skär gräslöken smått och hacka dillen.
  3. Servering: Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från värmen när smöret doftar nöt och karamell.
  4. Häll smöret över portionerna, strö över gräslök och dill och servera genast.

Resursklok kommentar

Använd resterna från sillbuffén till den här lättlagade lunchrätten.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se