"Alltid på konsumentens sida"

Melitzanosalata 0

Publicerad den 2014-03-11 i , med taggarna , , ,

Aubergineröra på grekiskt vis. Den serveras till grillat, på buffé eller inleder måltiden med en bit bröd. Receptet kan dubbleras.

4 personer
  • 2 stora auberginer
  • 1 stor citron
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 225°. Stick hål på skalet på auberginerna. Lägg dem i en ugnssäker form och baka dem i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de känns mjuka.
  2. Kyl och skala auberginerna. Pressa saften ur citronen. Mosa auberginerna med en gaffel tillsammans med pressad citron och olja.
  3. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Vänd ner lök och persilja. Droppa i olja under omrörning tills röran blir slät.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se