"Alltid på konsumentens sida"

Melonkorg med fruktsallad 0

Publicerad den 2012-08-13 i med taggarna , , , ,

När melonerna är som finast är det kul att servera fruktsallad på det här viset. Varför inte som avslutning på kräftkalaset? Se frukter och bär nedan som förslag och blanda dina egna favoriter efter tillgång och smak.

4 personer
  • 1 melon
  • 1 apelsin
  • 2 persikor
  • 8–10 jordgubbar
  • 2 dl blåbär
  • ½ tsk vaniljfrön
  • 2 msk flytande honung
Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Skär melonen som en korg eller dela den. Skär ut fruktköttet, tärna det i grova tärningar och lägg i en skål. Svep in melonen i plastfolie och förvara i kyl till servering.
  2. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  3. Dela persikorna, ta bort kärnorna och tärna fruktköttet. Dela apelsinfiléerna och lägg dem och persikotärningarna i samma skål som melontärningarna. Blanda samman apelsinsaft, vaniljfrön och honung och häll över fruksalladen. Ställ i kyl till servering.
  4. Servering: Snoppa jordgubbarna och dela stora bär. Blanda ner jordgubbar och blåbär i fruksalladen. Ställ melonkorgen (eller melonhalvorna) på ett serveringsfat,  fyll med fruktsallad, lägg resten av salladen runt omkring och servera genast.

 

Resursklok kommentar

Svensk melon skördas mellan april och augusti, så passa på! Fyll med säsongens frukter och bär. Nyslungad honung förstärker sötman i fruktsalladen.

Receptet är skapat av - gunillablixt.se