"Alltid på konsumentens sida"

Mini-hamburgerbröd, sliders 0

Publicerad den 2016-05-11 i med taggarna , ,

Det är så gott med små, små hamburgare, eller sliders, som de också kan heta. Särskilt om man är liten. Eller om man vill äta flera stycken, med olika fyllning. Så här bakar du bröden till sliders.

12 st
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk flytande honung
  • 5 ½−6 dl vetemjöl special
  • Att pensla med:
  • 2 msk smält smör
  • Du behöver också:
  • utstickare eller ett glas att stansa med
  • bakplåtspapper
  • galler
  • bakduk

Passar i viktminskningsfas
Passar i viktminskningsfas

Serveringstips


  1. Värm ugnen till 200°. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och rör om. Värm till 37°. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt därefter jäsa i 30 minuter. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut den och stansa ut bröden. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
  4. Grädda i 12−14 minuter. Pensla bröden med smält smör när det är några minuter kvar av gräddningstiden.  Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se