"Alltid på konsumentens sida"

Minihamburgare med stekt vaktelägg 0

Små minihamburgare är trevliga att servera istället för en stor. Till de små hamburgarna ser det fint ut att servera små, fina vaktelägg till. Och inte nog med det, vaktelägg är perfekt mat för små barn och äldre som annars kanske inte kan äta ett helt ägg. Ett vaktelägg innehåller lika mycket näring som ett hönsägg.

2 personer
  • 250 g nötfärs
  • 1 krm salt
  • ev ½ tsk kokt, kallt kaffe
  • ett par droppar Worcestershiresås
  • ½ krm malen svartpeppar
  • smör att steka i
  • Till servering:
  • 6 små hamburgerbröd
  • 2 vaktelägg
  • senap och ketchup
  • stekt och rå lök
  • strimlad isbergssallat och dressing

Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3
Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Serveringstips

Så här bakar du egna minihamburgerbröd
»Minihamburgerbröd


  1. Lägg färsen i en bunke och rör den med saltet. Tillsätt kaffe, Worcestershiresås och peppar. Rör till en homogen färs.
  2. Forma 6 biffar och lägg dem på en skärbräda. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna gyllene på medelvärme. Det går även bra att grilla biffarna över fin, grå glödbädd. Pensla dem med smält smör före servering.
  3. Servera biffarna i små hamburgerbröd med tillbehören och de stekta vakteläggen.

Tips
Biffarna kan även penslas med kryddsmör före servering.

 

Receptet är skapat av - gunillablixt.se