"Alltid på konsumentens sida"

Mormors frallor 0

Publicerad den 2020-05-17 i med taggarna , , ,

De här frallorna var våra (numer vuxna) barns favoritbröd till mellanmål. När mormor och morfar kom på besök ända från Norrköping brukade min mamma ta med en påse frallor och lyckan var gjord.

30 st
  • 25 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ liter vetemjöl special
  • Till utbakning:
  • lite mjöl
  • Du behöver också:
  • bakduk

Kolhydratschock
Kolhydratschock

Serveringstips


  1. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och häll i vattnet. Låt degvätskan svalna till 37°.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vätskan.
  3. Rör ner saltet i mjölet och tillsätt, lite i taget. Arbeta ihop till en dag och jäs den i 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat underlag och knåda degen tills den är slät och släpper underlaget, ca 10 minuter.
  5. Dela degen i två delar och forma 15 runda bullar av varje. Lägg dem att jäsa på en plåt och lägg på en bakduk. Jäst till dubbel storlek, ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°.
  6. Baka bröden i mitten av ugnen 7-8 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Receptet är skapat av - gunillablixt.se